СТАТИИ

ТЯЛОТО КАТО ХРАМ НА ДУШАТА

От доста години, Нептун, планетата на духовността ни разхожда в лабиринтите на невидимия свят. Допуска ни до духовни ширини, които преди нейното пътуване в знак Риби бяха недостъпни за умовете ни. Сега имаме море от информация, безброй възможности да бъдем близо до извора на знанието, да пътуваме в миналото и да бъдем все по-подготвени за предизвикателствата на настоящето.

С тази статия, продължавам поредицата разговори с личности, полезни със своята работа, знания и желания да помагат на хората.

В миналата статия имах радостта да разговарям с Калина Великова, която ни разказа за същността на Акашовите записи, като архив с историята на душата ни. 

Сега реших да обърна внимание на физическото ни тяло, като дом на душата ни.

 В тази връзка поканих на разговор Десислава Виденова, която познавам повече от 12 години. Запознах се с нея в една от банките, в които работех, а тя беше на ръководна позиция в друга финансова институция. В изпълнение на търговските си цели я оферирах за кредит, но тя ми отказа поради дългия болничен, който беше ползвала в последните няколко месеца. Така разбрах за нейните здравословни проблеми, които тя не само пребори, но и превърна в свое вдъхновение и мисия да помага на хората.  

В последствие Деси, направи свой медицински център, в който и до сега помага на хората и тяхното здраве. Смело мога да кажа, че това е място пропито с любов, грижа и чудеса.

Нямам търпение да я попитаме няколко въпроса, които ще бъдат важни за всеки читател.

Здравей Деси,

Моля те, разкажи как точно и защо реши да се занимаваш с лечебна работа?

Здравей Вени,

Както ти спомена, с теб се запознахме в доста труден за мен момент. Бях почти неподвижна с три дискови хернии, сколиоза, остеохондроза, лордоза  и завъртян прешлен с 40 градуса. Преминах през доста болници и процедури, безкръвни операции и нищо. Единственото нещо, което ми остана е стабилизатор в кръста, но тогава бях много млада. Ставах все по-зле. Един лекар ме посъветва да отида в Китай, защото там няма такива заболявания. Добре, но при кого да отиди в Китай? А и болките бяха жестоки, нямаше да издържа пътя.

Тъй като съм човек, който търси начин, а не оправдание, реших, че Китай трябва да дойде при мен. Не мога да ходя, но поне мога да чета. Купих си книги, прерових интернет и за около три месеца вече знаех, какво трябва да направя.  Разбрах, че ние сами се разболяваме и ние сме най-добрите си лекари. Промених си начина на мислене, начина на хранене и започнах да правя упражнения, за да стегна мускулатурата си.

Резултатът не закъсня и след месец аз вече ходех и се чувствах прекрасно.

На някой ако му е интересно как съм се излекувала, може да гледа филма „Изцелените“ на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=mbx8zblvLks

Всички, които ме познаваха, започнаха да ме питат как съм се оправила. Казвах, разказвах, показвах, но осъзнах, че това са различни хора имат и други заболявания и за да помагам трябва да уча. Така започна всичко, дори и сега продължавам да уча. 😊

Какви знания и умения придоби във времето?

Имам завършени следните курсове:

 • Масажи
 • Нутрициология
 • Вакуумна терапия
 • Бахова терапия
 • Су Джок терапия
 • Моксотерапия
 • Хомотоксикология
 • Аюрведа
 • Радиестезия
 • Смехотерапия
 • Биорезонансната диагностика и др.

Каква според теб е връзката между душата и тялото ни?

Знаете ли, че човешката душа тежи точно 21 грама и там остават всички спомени, емоции и преживявания, които отнасяме със себе си в отвъдното.

Точно тези преживявания и емоции, когато трайно се настанят в ума ни, тогава се разболява тялото. Всеки орган отговаря на определена емоция. И за да оздравее тялото трайно, трябва да излекуваме душата.

Имаш ли любимо занимание сред лечебните практики?

Ооооо да, всички. 😊😊😊

Масажите, те са мед и масло за моята душа, и разговора с хората за откриване на душевната причина за тяхното състояние.

Има ли заболяване което си излекувала?

Да и не само едно. Най-важното е да се снеме диагноза и да се намери причината за дадения здравословен проблем. Аз съм давала насоки и съвети, а човека ме е слушал и се е излекувал. Няма нелечими болести, има нелечими души. А ако човека търси здраве и иска да работим заедно, аз съм готова да бъда до него и заедно да вървим към изцеление.

От опит знам, че правиш страхотни масажи и процедури за разкрасяване. Смяташ ли, че те също са стъпка към спокойствието и хармонията ни.

О да. Масажите не са глезотия, както смятат някои хора. Това е времето, което човек отделя за себе си, да уважи себе си и след това тлялото ще му се отблагодари и ще му служи вярно.

Аз правя авторски масаж, който въздейства и върху духа, и върху тялото. Раздвижвам кръвта и лимфата, обработвам точки от меридианите, балансирам чакрите и по този начин тялото се успокоява и настъпва хармония между душата и тялото.

Какъв е твоя начин за диагностиране? Можеш ли да спестиш на човек обикалянето по лекарски кабинети и изследвания?

За анализ на тялото и точна диагностика работя с „Биофилия Тракер х 4“ 2023 г. Биорезонансната диагностика на тялото е ефективен метод за изследване и цялостна оценка на състоянието на организма. Методът на биорезонансното изследване помага да се идентифицират отклоненията във функционирането на органите и системите, ефективно открива паразити и патологични микроорганизми, алергени, недостиг на витамини и т.н.. Една диагностична процедура дава пълна информация за текущото състояние на тялото. Идентифицират се слабости във функционирането на органите и системите, което дава възможност да се определи рискът от развитие на заболявания. Технологията био-диагностика може да се погрижи за болката не само без да навреди на нашите органи или телесни тъкани, но и да ги подобри, като същевременно се отървем от болката.

След този обстоен анализ, преценявам каква процедура би могла най-добре да помогне. Понякога причината е в липсата на витамин или минерал, който може да се набави с билки и добавки, с които разполагам в наличност и/или препоръчвам. Често процедури с няколко точкови масажа, Су джок терапия или моксотерапия дават подобрения и оздравяване.

Винаги обръщам внимание на причината за всеки здравословен проблем и се старая да го обсъждам с пациента, за да го предпазя от бъдещо връщане на настоящия проблем. Ако човек не премахне емоционалната причина, а взима само лекарства, билки, добавки и др. временно ще се подобри, но проблема ще се върне след около година и половина две.

Бъдете здрави и благословени!

Благодаря Деси за споделената информация и знание.

Нейното магично място се намира в град Банкя.

Можете да се свържете с Деси по следния начин:

 тел. 0887 756 810, 0877 795 071

email: desi_7117@abv.bg, zdraveikrasota1729@gmail.com

https://www.facebook.com/sv.kozmaidamqn

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *