СТАТИИ

СЛЪНЦЕ В ЗНАК ОВЕН

В утрото на 20-и март, Слънцето навлиза в знак Овен и ще остане в неговите покои дом до 20-и април. С него настъпва астрологичната Нова година и Пролетното равноденствие.

Знакът е първи в астрологичното колело. Той е мъжки, огнен и кардинален знак. Изобразява началото, задвижването, енергията, волята и напредъка. Негов управител е планетата Марс, носител на заряд и мотивация.

Овенът е естествен водач, лидер и воин. Той е локомотива на цялото астрологично колело и има силата да даде енергия, живот и смисъл на всичко, до което се докосва. Харесвам този силен и уверен знак, защото той единствен може да изрази чистата и неподправена страст, заряд, категоричност и мощ. Изтъкан от огъня, умее да запалва, стопля и разгаря всичко, което има за цел да постигне. Като двигател на зодиака на него се дава ролята да създава първите основи на живота. Той е този, който решава, тръгва, смело защитава и категорично заявява кога, къде и какво да се случва. В него няма да откриете чувствителността на кардиналния знак Рак, дипломацията на вежливата Везна и стратегическия подход на мъдрия Козирог. С това Слънце ще преживеете високи скорости, бързи обороти, смели идеи, предизвикателни решения, много страст, шепи увереност и категорични решения. Привлечен от непознатото, обичаш движението и залисан от надпревара с времето, той се радва на всичко ново, което бързо превръща в следваща цел.  Като гладиатори в зодиака са готови на битки с единственото очакване да бъдат печеливши. Очакват от себе си перфектност, а от другите подкрепа и разбиране. Силни и властни са. Често изискват от другите, същото на тяхното темпо и успехи. Изпълнени с енергия и ентусиазъм не понасят безразличието, мързела и липсата на цели. Те са избрали да носят вечния огън и да палят и даряват живот на идеи, хора, ситуации и начинания. Мъжете са истински воини, надарени с издръжливост, воля и увереност. За тях битките избор на силните, които винаги побеждават. Жените са уверени в себе си дами, които имат силата и куража да чертаят пътища и да препускат по тях, впрегнати в поредната си страст и кариерен успех. 

Транзита на Слънцето през съзвездие Овен, ще донесе на Земята повече енергия, сили и желание за развитие. Използвайте заряда на този период за да постигате целите си с вяра, търпение и доброта. Не бързайте и проявявайте разбиране към околните и собствените си слабости. Бъдете уверени в себе си, преследвайте мечтите си и запазете собствената си уникалност.

Вихрушка от събития, възможности и реализирани планове ще застигне всички Овни, Близнаци, Лъвове, Стрелци и Водолеи. Подаръци могат да очакват родените с асцендент Овен и Везни. Заради ретроградното движение на Меркурий между 4 и 26 април не е подходящо време за подписване на договори и влизане в сериозни бизнес отношения. Очаквайте развитие по стари дела, неочаквани срещи и събуждане на стари и забравени приятелства.

Отдадени на почивка, търпеливи и спокойни съветвам да бъдат всички Раци, Везни и Козирози. Те могат да имат дни на неразбиране от околните и противоречия.

За Телците ще е хубав период да анализират и планират. Те могат да очакват резултати от стари сделки и достъп до полезна информация.

Скорпионите, могат да се радват на вдъхновение, нови идеи и добри резултати от започнати дела. Трудности могат да изпитват само родените във втора декада. Те трябва да бъдат търпеливи в плановете си.

Девите, могат да се чувстват тревожни и изправени пред важни избори. Съветвам ги да не рискуват и да залагат на сигурното. Периодът е сложен и изисква вашето търпение и последователни действия.

Рибите ще се радват на спокойствие и хармония в личен и професионален план.

Желая на всички щастлив и зареден с приятни емоции период.

Бъдете здрави.

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *