СТАТИИ

НОВОЛУНИЕ В РИБИ

Предстои вълшебното Новолуние в знак Риби, което ще се случи на 10-и март (неделя), в 11:00 часа, на 20 градуса в знака.   

Събитието изобразява срещата на Луната със Слънцето. Тогава небесните тела застават плътно едно до друго в огромна космическа прегръдка, разкриваща път към земните жители, в очакване на техните мисли, намерения и желания.

Сега двойката вълнуващо танцува блус в престижния дом на Козирога под зоркото око на Сатурн и топлата подкрепа на Нептун. Красиво и основополагащо планетите показват грижа за Земята. Това е прекрасен шанс да се издигнем над ежедневните си дела и изберем да бъдем добри към себе си и околните. Това ни решение е подкрепено от мъдрите съвети на Сатурн и обичта на Нептун. В наталната карта на събитието изгрява точка на щастието „Локус фортуна“, която е подкрепена от смелчака на зодиака Марс и неговата любима Венера. Това приятелство между планетите ни носи късмет, мотивация, вдъхновяващи идеи и желание за промяна. Конфликта между точката на щастието и двойката Луна и Слънце ни намеква, че онова, което искаме изисква нашата воля, търпение и постоянство.

Сега имаме възможност да си пожелаем сбъдване на желания в компетенциите на знак Риби. Това са темите свързани с духовност, емоционалност, мечти, илюзии, състрадателност, страхове, психология и емпатия. С енергията на знак Риби се учим да усещаме, разбираме и долавяме във времето и пространството необяснимо разумните факти и обстоятелства.

Време е да се замислим за малките неща, чистите чувства и безкористната обич. Усмихвай се, прегръщай, давай любов и разбиране и вярвай, че това което носиш в себе си се връща при теб под една или друга форма. Трябва ни много малко за да бъдем по-щастливи и така да привличаме в живота си всичко онова от което имаме нужда. Всеки прави грешки и точно те ни изграждат и ни учат на приемане, смирение и прошка. Не се сравнявайте с никой! Всеки има своя път и всеки от нас трябва да усети дребните камъчета под обувките си. Помагайте, споделяйте, приемайте и давайте възможност на всичко, което иска да влезе в живота ви. Обичай себе си с всичките си недостатъци и слабости. Откривай уникалността си и давай най-доброто от себе в работата, любовта и приятелството.

Сега е момента да молим за мир, благоденствие и подкрепа от Бог за нас и  целия свят. Нека се помолим за разбирателство между хората, повече вяра и много надежда. Това Новолуние изразява безусловната любов и има силата да лекува омразата, разделението и страха. Приемете го дълбоко в сърцето си и му дайте живот.

Прегръдката на Луната и Слънцето е магичен момент, нашите намерения и желания да получат шанс за реализиране.

 Изберете не повече от 3 желания, които са ви най-важни и значими. Избирайте мислите си внимателно и бъдете отговорни към тях. Помислете дали онова, което ви привлича ще ви радва след време и дали можете да платите цената, на онова което искате. Ценете себе си, бъдете предвидливи и избирайте мъдро. Когато се спрете на нещо с чисто сърце и ясни мисли си представете, че онова което толкова силно искате се е случило. С това чувство изпишете желанието си на лист хартия, тетрадка или тефтер в първите 8 часа след Новолунието. Изберете обръщението, което най-много усещате като свое. Например – приемам, реализирам, сбъдвам, успявам, достигам. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно.

Предлагам теми и примерни желания, свързани с това Новолуние.

 • Интуиция. / Избирам да имам по-голямо доверие на интуицията си.
 • Хаос. / Приемам да създам ред от хаоса. Оставям хаоса да подреди мислите ми.
 • Радост. / Избирам радостта в живота ми.
 • Почивка. / Приемам почивката като лечебно средство в живота ми.
 • Доверие. / Избирам да се доверявам по-лесно на хората.
 • Вяра. / Вярвам, че Бог се грижи за мен по-най добрия начин.
 • Безусловна любов. / Избирам да давам обич, без да търся отплата. Доверявам се на чувствата на човека до мен.
 • Сънища. / Извиквам сънища, които да ми помагат в живота. Разделям се със страшни мисли и сънища.
 • Таланти. / Решавам да развивам своите таланти, свързани с…
 • Творчество. / Изпълвам се с творческа свобода и творя.
 • Зависимости. / Освобождавам се от зависимостта на (човек, храна, алкохол, наркотични вещества, алчност, завист…).
 • Идеализиране. / Избирам да гледам реално на случващото се в живота ми.
 • Йога. / Намирам в заниманията си с йога, повече смисъл и ползи.
 • Медитация. / Приемам медитацията, като лечебно и възстановяващо средство в живота ми.
 • Чувство на жертва. / Решавам да се освободя от чувството ми за жертва в ситуации.

Знак Риби управлява здравето в областите – стъпала, лимфна система, токсини, отрови и настинки. Сега е момента да пожелаете оздравяване и намиране на правилните лечители в областта на тези органи и проблеми.

 • Решавам здравословните си проблеми с…
 • Намирам правилната информация за мен.
 • Намирам най-добрия лекар или лечител за мен.

След Новолунието, Луната започва да се отдалечава от Слънцето и да расте. С нейното нарастване в следващите около 14 дни, е подходящ период за стартиране на бизнес начинания, сключване на брак, естетична манипулация, встъпване във важни професионални разговори и търсене на развитие и успех в делата. Нейния растеж е плодородна почва да засяваме начинания и да очакваме от тях бързо реализиране.

Два дни преди Новолунието и два дни след него човешките сили и енергия са изчерпани. В това време си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Не избирайте самото Новолуние и следващия ден за стартиране на начинания. Тогава небесното тяло още няма светлина и няма достатъчно енергия, която да ни даде на нас. Избирайте третия ден след самото събитие и действайте. Операции също не са препоръчителни в около 24 часа около срещата на двете небесни тела.

Енергията на Новолунието ще бъде усетена най-много от родените на 9-и, 10-и и 11-и януари, март, май, юли и ноември. Родените на тези дати имат шанс да сбъднат своите мечти в рамките следващата една година.

Повече информация за Луната, Слънцето, всички новолуния, пълнолуния, лунни дни, методи за изчистване на дома с различните стихии и тайните на Луната и здравето ни, можете да намерите в книгата ми „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“.

Повече информация за покупка на книгата може да получите на следния адрес: https://www.ciela.com/zhivot-t-mezhdu-karmata-na-lunata-i-misijata-na-sl-nceto.html

Успех на всички!

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *