СТАТИИ

ПЪЛНОЛУНИЕ В ДЕВА

Пълнолунието е лунна фаза, в която Земята се намира между Слънцето и Луната, или двете небесни тела се намират едно срещу друго. Тогава нощта е осветена от пълната и изпълнена със светлина и сила Луна, а Слънцето в нейната сянка мълчаливо наблюдава и чува своята спътница.

Събитието се случва всеки месец в различни зодиакални знаци и мъдро ни поднася теми за размисъл и ревизия.

Предстоящото Пълнолуние ще се случи на 24-ти февруари, в 14:31 ч., на 5 градуса в знак Дева. 

Луната спретната и подредена в съзвездие Дева, призовава Слънцето в противоположното съзвездие Риби на важен, смислен и градивен разговор.

Оста Дева-Риби е подвижна и говори от една страна за практичните неща от нашето ежедневие, отговорността ни към работата, здравето и нагласата ни да бъдем полезни на обществото. От друга страна знак Риби ни извежда извън границите на средата около нас и задълженията. С енергията на знак Риби се учим да излизаме от материята и границите на понятното.

Слънцето в знак Риби ни учи да усещаме и да се спасяваме с повече духовна нагласа, милосърдие и приемане на ситуациите, които ни заобикалят. Луната в знак Дева ни дава възможност да оценим с малко повече егоизъм, това което правим. Дали то не е донякъде излишно за нас и дали няма да е по-добре да се освободим от излишните ангажименти, които е много възможно сами да сме поели без особена необходимост? Помислете за рутината, в която всеки един от нас е потънал. Замислете се, че така нареченото ежедневие ни предоставя много повече възможности, отколкото ние си позволяваме да използваме. Дали потънали в работа и ежедневни грижи, не е по-добре да помислим за душата си. Тя оцелява, но това съвсем не е достатъчно за да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от живота си. Нека тези дни помислим за нашия вътрешен свят с всичките му истински желания за мир, спокойствие и топлина. Това Пълнолуние е подходящо да помислим върху начина си на хранене, диета и хигиенни навици. Анализирайте тези сфери и променете отношението си към тях, ако има нужда.

Безусловна подкрепа на двете светила и на нас хората ще дават Меркурий, Юпитер и Сатурн. Обърнете се с обич към себе си и разгледайте собственото си ежедневие с всички задължения, грижи и очаквания. Спрете и си дайте време да наблюдавате отстрани как минава времето ви. Сега е момента да се освободите от ненужни навици и да ги замените с приятни занимания и щастливо време за себе си.

Събитието ще бъде усетено най-много от родените на 23-ти, 24-ти и 25-и февруари и август. Родените на тези дати ще имат силно желание за промяна и затваряне на стари програми на отношения и дейности. За тях е дошъл момента за отваряне на нова страница в живота им. Нека направят своите нови избори, базирани на повече щастие и лично удовлетворение.

Родените на 23-ти, 24-ти и 25-и май и ноември, могат да се чувстват изморени, напрегнати и разочаровани от събития случващите се около пълнолунието. Съветвам ги в тези дни да не взимат нови решения и да не влизат в бизнес отношения. Бъдете зрители на живота си и избягвайте влизане в конфликти и противоречия.

Във времето на намаляваща Луна в следващите две седмици са ефективни диетите за отслабване, процедурите за очистване на организма, отстраняване на туморни образувания и довършване на стари дела.

Не правете медицински интервенции и операции ден след и преди точното време на Пълнолунието. Има риск от кръвоизливи.

Повече информация за Луната, Слънцето, всички новолуния, пълнолуния, лунни дни, методи за изчистване на дома с различните стихии и тайните на Луната и здравето ни, можете да намерите в книгата ми „Животът между кармата на Луната и мисията на Слънцето“.

Повече информация за покупка на книгата може да получите на следния адрес:  https://www.ciela.com/zhivot-t-mezhdu-karmata-na-lunata-i-misijata-na-sl-nceto.html

До края на месец февруари в онлайн магазина на Хеликон, може да я намерите и закупите с 15% отстъпка. 

Успех на всички!

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *