СТАТИИ

ПЛУТОН ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Уверено и непоколебимо, хирурга сред планетите – Плутон, за втори път от 245 години насам се захваща да събаря, реставрира и строи нов свят в дома на знак Водолей.

На 21-ви януари, за втори път ще открехне вратата на знак Водолей и ще остане до 2-ри септември. Между 3-ти септември и 18-и ноември 2024 г. ще е последното му връщане в знак Козирог, като след това окончателно ще се потопи в дълго и вълнуващо пътешествие в знак Водолей до март 2043 г.

Напомням, че първите му плахи стъпки в земите на Водолея се случиха между март и юни 2023 г.

Плутон е малка по големина, бавна, но много ключова за обществото и Земята планета. Управлява знак Скорпион и се свързва с трансформацията, прераждането, смъртта и живота. Промените които създава са бавни, но неизбежни. Престоява в знак между 15 и 21 години, като внимателно и умело реставрира всяка тухличка от настоящето. Предстоят ни 20 години, мащабни промени, променящи света завинаги.

Темите на Водолей са свободата, независимостта, политиката, иновациите, промяната и откритията. Плутон не говори само за промени на лично ниво. Разбира се движението ѝ във всяка рождена карта ще предизвика аспекти и промени, но тя е и планета на обществото, социалните прослойки и маси, политиката, подземния свят и устройството на света. Предстои ни да преживеем разпад на стар и установен световен ред, във връзка с политически системи, съюзи, граници, отношения и принципи. Накратко казано Плутон ще разруши всичко ненужно и не функциониращо до момента и на негово място ще създаде нов свят със стремеж към повече свобода, правда и независимост. Ще има напредък в квантовата физика, астрономията, технологиите, финансовата система и работните процеси. Предстои все повече техниката да замества човешкия труд. Професиите които не могат да бъдат заменени от машини ще станат по-платени.

 През предходното му пътуване в знака, се е случила Великата френска революция с лозунга „Единство, братство и равенство“. Създадена е конституцията на САЩ и Закона за правата. Смятам, че тези промени вече се усещат с протестите на жените в Иран, против дискриминацията и подчинението, на което са подложени от години. Протестите в Грузия, категорично напомнят, че е време за промяна в политическата нагласа и посока. Плутон във Водолей има за цел да сложи край на ограниченията, дискриминацията, неправдата и монархията. Страните които се управляват от еднолична власт ще трябва да променят структурата си. Всеки самозабравил се лидер си отива. Противоположния знак на Водолей е Лъв. Лъвът е знак свързан с короната, егото, самодоволството и едноличната власт. Плутон е преминавал през него между август 1938 г. до юни 1958 г. В идващите 20 години, всичко създадено в този период ще рухне и на негово място ще се създаде нов световен ред.

В следващите 20 години, старата система изтъкана от прогнили правила, закони, норми, ограничения и принципи ще си замине. На нейно място ще се създаде нов свят, където ще имаме свободата да пътуваме с по-малко изисквания, да развиваме щурите си идеи без да изглеждаме странни за околните, да имаме повече време, защото труда ни ще бъде заместен от технологични новости, да сбъдваме и да имаме щастието да бъдем смело себе си.

През предстоящите две години, принудени за промяна ще бъдат родените в първите 5 дни на знаците Овен, Близнаци, Везни, Стрелец и Водолеи. За тях е време да променят своята професионална ориентация, цели и приоритети. Помислете до колко онова, което правите ви носи лично удовлетворение и ви прави щастливи. Сега имате възможност да се включите в програмата за развитие на Плутон и да направите нещо ново за себе си. Имате достатъчно време да вземете решение. Не бързайте и обмислете добре какво ви тежи и задържа в старото. Добавете в ежедневието си повече цвят, разкош, топлина и светлина. Отворете нови врати и изберете своите нови занимания. Плутон се е запътил към вас и скоро ще взима, онова което ви е излишно. Не бъдете изненадани, а готови да замените отнетото с нещо ново и креативно за вас.

Родените в първите 5 дни Телци, Лъвове и Скорпиони ще влязат в конфликт с Плутон и ще трябва да направят завой в своите избори и намерения. Дошло е време за ревизия на лични и професионални отношения. Плутон с внимание и обич ще изреже от живота ви всичко ненужно от връзки до занимания. Бъдете наблюдатели на живота си и уверени, че всичко което се случва е само за ваше добро.

На спокойствие ще се радват родените в първите 28 дни на знак Козирог. Родените в последните 2 дни Козирози, ще имат време до края на ноември да довършат големите си промени.

Рибите няма да бъдат засегнати от транзита на Плутон.

Девите и Раците, ще имат свободата да продължат по пътя си без притеснения и тревоги.

Желая на всички читатели добронамерен и хармоничен период.

С обич

Астролог Венета Матева  

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *