СТАТИИ

ПЪЛНОЛУНИЕ В ЗНАК РИБИ

На 31-ви август, в 4:35 часа, ще ни срещне прегръдката на Пълнолунието в знак Риби, която ще се случи на 7 градуса в знака.

Година след година, ден след ден, стъпка след стъпка, живота ни красиво тече като филм пред големия екран и ни променя. Променяме се взаимно с него, като партньори в отборна игра, в която се разбираме, допълваме, учим и растем. Някъде като актьори, някога като сценаристи и често като зрители, сме тук и сега, част и основа в личния ни процес на развитие и сбъдване. Предстои ни отново да влезем в големия киносалон, да се настаним удобно на комфортното си кресло и да пуснем филма на живота си. Първо бъдете зрители, като се опитате да напуснете ситуациите в които живота ви поставя и само наблюдавайте, без изводи и разсъждения. Вижте себе си. Какво избирате? С кого общувате? Какви планове имате? Какво ви радва и натъжава?

Пълнолунието е процес, в който двете небесни тела Луна и Слънце застават едно срещу друго. Тогава започва искрен, смислен и градивен разговор между тях. Тази среща настъпва всеки месец и винаги тя е различна от предходната. Те не си хабят времето и не повтарят темите, които обсъждат. Всеки път е нещо ново от което се изисква ревизия, поправка и напускане на навици, които безполезно запълват времето ни.

Сега е момента да напуснем седалката си в зрителния салон и да се впишем на големия екран. Бъдете сценаристи и актьори и поемете отговорността да играете живота си с душа и сърце. Не по навик, а с причина и защото така трябва. Правете своите съзнателни избори. Бъдете там където искате и тези, които искате.

Това Пълнолуние се случва по оста Риби – Дева, която ще осмисли темите свързани с емоционалния ни свят, интуиция, вярвания и реалните практични теми на Девата.

Слънцето в Дева е готово да издигне в приоритет всяко задължение, поет ангажимент, поставена задача и дълг. Според него живота е добре организирана машина, а ние сме важна и незаменима част от нея. Длъжни сме да бъдем верни на казаната дума и поет ангажимент. Като малки дечица се учим на отговорност, старание и послушание. После графика казва, че трябва да получим необходимата професионална квалификация и образование. Следва търсене на работа, кариерно развитие, създаване на финансова независимост, семейство, деца, дом и сигурност. Така грижовната Дева гради модела, формата и структурата на живота ни.

Всъщност, живота се променя и нашите приоритети с него. Идва, момент, в който с дълбока въздишка осъзнаваме, че сме постигнали много неща и ни се иска да се върнем към себе си. Да се сгушим удобно на канапето пред камината на душата си и да чуем сърцето си. Сега Луната в знак Риби е готова да ни приюти, изслуша и успокои.

Няма нужда да чакате поредния Коледен бонус, евентуално увеличение на заплатата и празник за да си купите подарък. Не сте длъжни да готвите всяка неделя, да бъдете винаги перфектни и да бъдете в синхрон с очакванията на другите. Не правете компромиси с онова, което ви радва и събира. Учете се да вниквате между редовете на ежедневието и да почивате между разделите на книгата на живота си.

Това Пълнолуние, идва за да ни помогне да обмислим темите свързани с житейското „трябва“ и нашето лично „искам“.  

Сега Луната е подкрепена от Сатурн, който е готов да ѝ помогне да търси повече топлина, щастие и смисъл за себе си. Строго, но категорично този тандем на планетите ще ни носи повече мотивация да вярваме в доброто ни бъдеща, да виждаме малките неща, да ценим всеки дъх, да се усмихваме на Слънцето и да благодарим на шанса да бъдем тук и сега. Не правете компромиси с желанието си да бъдете щастливи, защото щастието е избор и той е само наш. Оценете с малко повече егоизъм, това което правите. Дали то не е донякъде излишно за нас и дали няма да е по-добре да се освободим от излишните ангажименти, които е много възможно сами да сме поели, без особена необходимост. Нека тези дни помислим за нашия вътрешен свят, с всичките му истински желания за мир, спокойствие и топлина. Всеки жест, постъпка и показване на отношение, сега ще бъде ключ към нови отворени врати и възможности.

 Пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма в следващите 14 дни.

Събитието ще се усети най-много от родените на 30-и и 31-ви май, август и ноември, 28-и и 29-и февруари, 1-ви юни, септември, декември и март. Те ще изпитват най-голяма нужда от баланс между духовното и материалното. Помислете какво е дошло време да промените и след 15-и септември действайте.

Успех на всички!

Астролог,

Венета Матева.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *