СТАТИИ

ПЛУТОН СЕ ВРЪЩА В КОЗИРОГ

В първият час на 12-и юни, Плутон ретрограден се връща обратно в знак Козирог.

Планетата е най-бавната в Слънчевата система, свързана с невидимия свят, нашите тайни, скрити страни и страхове. В Старогръцката митология се представлява от Хадес, владетел на подземното царство. Управлява знак Скорпион, който краен, неподправен и искрен изразява раждането и смъртта, новото начало и категоричния край във всичко.

Плутон се движи бавно, уверено и категорично. Между 27-и ноември 2008 г. и 23-ти март 2023 г. беше уважаван гост в знак Козирог. В последните три месеца започна опознавателна обиколка в знак Водолей, стана ретрограден и сега предстои да се върне обратно до 27 градус в кардиналния Козирог. На 19-и октомври отново ще тръгне в директно движение и на 21-ви януари 2024 г. ще се върне във Водолей.

Козирогът е приютил в своите компетенции правила, закони, инструкции, самото време, структурата, отговорността, страха и контрола. Плутон от своя страна е невидимата ръка, която посочва какво да се реформира и силата която изкоренява и променя. Тя е бедствие за всяка ненужна част от времето и живота ни. Решава, знае как и непоколебимо унищожава до основи, всичко, което реши. Всъщност това което слага на мушката си е онова, което има нужда да бъде отстранено и заменено с нещо ново, полезно и градивно.

Предстои в следващите седем месеца да се върнем към недовършени проекти, стари планове, застинали във времето отношения, вътрешни травми и изоставени цели. Помислете какво има нужда да бъде преработено, освежено и реновирано. Бъдете готови Плутон да ви върне до него и да ви принуди да му обърнете внимание. В политически и социален план е възможно връщане към стари идеи и желание за запазване на статуквото.

Засегнати от връщането на Плутон в знак Козирог, ще бъдат родените на 18, 19, 20 и 21 януари, март, май, септември и ноември. Те ще имат възможност да направят последни полезни промени за по-добро, леко и щастливо бъдеще.

Родените на 18, 19, 20 и 21 април, юли и октомври ще бъдат изправени пред важни избори и ключови за бъдещето им решения. Тях съветвам да избират мъдро, бавно и съзнателно. Онова, което си отива от тях е време да си тръгне. Дайте си вяра, доверете се на Вселената и останете с надежда, че най-доброто предстои. 

Желая на всички спокоен и градивен период.

Бъдете здрави!

С обич,

Астролог Венета Матева   

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *