СТАТИИ

САТУРН НА МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЗНАК РИБИ

На 7-ми март, мъдреца на звездите Сатурн ще започне вълнуващо пътешествие в бистрите и топли води на знак Риби.

Ще премине през бури, вълнения и тревоги. Ще види нови земи, ще преживява нови емоции, ще опознава света, ще посреща лазурни изгреви и ще се радва на топлите залези. Така в магията между земята и небето ще пътува по вода до 14-и февруари 2026 г., когато окончателно ще напусне палубата на знак Риби.   

Последното му пътуване в знак Риби се е случвало между 21-ви май 1993 г. и 6-и април 1996 г. Тогава е създаден Европейския съюз, подписано е Кремълското споразумение между Борис Елцин и президента на САЩ Бил Клинтън, отнасящо се за употребата на ядрено оръжие от двете страни и тогава Нелсъл Мандела е провъзгласен като първия чернокож президент на Южна Африка.

Сатурн изразява времето, мярката, рамката, правилата, инструкциите, процедурите, уроците, страха, закона, кармата, мъдростта, зрелостта и старостта. В негово лице можем да видим старейшината на хороскопа, който не държи на театрална сцена, но търпеливо наблюдава, умело управлява, регулярно изпитва и решава. Неговите окончателни заключения са резултат от нашите действия. Той е винаги справедлив, но понякога болезнен. Носи в голямата си кожена чанта история за всичките ни животи и винаги се съобразява с тези стари писания, давайки ни сегашните си подаръци или уроци.

Мисията на Сатурн тук на Земята е да слага ред в делата ни, да изпитва плановете ни и да ни предизвиква да се доказваме. Не обича изненадите и не бърза в очакване на резултати. Търпелив е, но категоричен когато времето, което ви е дал изтече. Мирът с него изисква да бъдем сериозни, отговорни и мъдри. Избрали да бъдем такива, ще получим от него подкрепа и разбиране. В противен случай, неговите уроци могат да бъдат болезнен печат в живота ни. Тук няма място за страх и тревоги. Сатурн е планетата, която ни казва кога е време да пораснем за определени неща и да ги вземем в свои ръце. Изважда ни от зоната ни на комфорт, но със сигурност ни кара да се развиваме и израстваме. Бъдете уверени в себе си и му се доверете.

Предстои му в следващите близо три години да покани в учебната си зала всички Раци, Риби и Скорпиони. Ще им раздаде старателно подготвените от него тестове и с обич ще изчака тяхното представяне обратно. Докато представителите на водните знаци решават казусите пред, които са изправени, Сатурн ще оценява в съседната стая всички Близнаци, Деви и Стрелци. Към тях ще бъде по-взискателен и техните задачи ще бъдат по-трудни. Подозирам, че техния изпит е поправителен и ще изиска повече знания, търпение и комбинативно мислене.

В дълго междучасие ще бъдат всички Водолеи, които съвсем скоро приключиха учебната година. Те ще изпитват облекчение и напредък в делата.

Овните, също ще се радват на спокойствие и разбиране от Сатурн.

Телците и Козирозите ще получат подкрепа и подсказване от мъдреца. На тях той решително ще дава своите мъдри съвети и ще търси отговорно отношение.

Лъвовете и Везните е възможно да изпитват тревожност и несигурност. Тях съветвам да бъдат реалисти и да не позволяват напразното безпокойство да ги отклонява от пътя.

Везните, трябва да бъдат отговорни към делата си, защото след три години ще бъдат оценени за онова, което ще направят сега.

Тази година в училището му ще бъдат само родените в първа декада от изброените зодии.

Родените в първа декада Раци, Риби и Скорпиони ще усетят желание за промяна и развитие. За тях годината е подходяща да стартират нови начинания и да започнат промените, които дълго време са отлагали.

Родените в първа декада Близнаци, Деви и Стрелци, ще бъдат изправени пред грешните си модели на поведение и неработещи формули за живот. Те ще трябва да поправят грешките си да забъркат нова рецепта за успех. Това може да ги раздели или отдалечи от хора и занимания. В бъдеще ще бъде полезно всичко, което се случва, независимо как изглежда сега. 

В световен план влизането на Сатурн в знак Риби ще се погрижи за развитието на алтернативната медицина, овладяването на вирусите, разгръщане на талантите, успешна регресивна терапия и връщане на умения от предходни животи. Ще има ревизия на закони и процедури, свързани с опазване на природата и животните. Можем да очакваме развитие на възобновяемите природни източници в полза на човечеството. Ще бъде сложен край на неправомерни окултни структури, лъжовни гурута и неясни по своята цел и смисъл духовни движения.

В негативен план можем да очакваме природни бедствия, които ще наложат нови отношение към природата и строителството.

В духовен план ни предстои отговорна година, която ще изиска да бъдем честни, отговорни, добронамерени, прощаващи и обичащи. Бъдете открити, споделяйте и бъдете честни към себе си и околните. Благодарете на сутринта, че ви кани в живота си и изживявайте всеки нов ден с приемане на всичко, което се случва. Прощавайте и разбирайте. Опитайте се да не осъждате и приемайте чуждите слабости като част от едно човешко пътуване. Давайте и подавайте ръка без да очаквате и търсите сметка. Бъдете топло рамо, подадена ръка, усмивка, разбиращ поглед и искрена прегръдка за себе си и другите.

Времето е хубаво за духовно израстване, занимания с йога и медитация.

Желая на всички добронамерен, полезен и градивен период.

С обич,

Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *