СТАТИИ

СЛЪНЦЕ В ЗНАК КОЗИРОГ

Минути преди да настъпи 22-ри декември, Слънцето започва разходка в подредения дом на знак Козирог, която продължава до вечерта на 20-и януари 2023 г.

Това е момента на зимното слънцестоене, когато Слънцето достига най-отдалечената си южна точка на небосвода. Небето е най-тъмно и нощта най-дълга. От тук небесното тяло започва своята нова година по своя добре познат, но и нов път в нашия живот. Във вечерта на 21-ви декември отделете време да се потопите във вашия вътрешен свят и да се изправите пред всичко, което ви тежи. Създайте си уютна атмосфера, тишина и спокойствие и изпишете на лист всичко, което искате да оставите зад гърба си. Навици, хора, отношения, страхове, ограничения и колебания. На следващия ден изгорете листа и изхвърлете праха в течаща вода. Нека с него си отиде всичко излишно и ненужно от живота ви. Слънцето в знак Козирог ни носи усещане за край, равносметка и в същото време ни дава шепа вяра и много надежда за началото на новата година. Това време е началото на нещо ново и вълнуващо, носещо повече от всякога надежда и вяра.

Знакът е десети в астрологичното колело, кардинален и земен. Зоната разположена най-високо в хороскопа ни е естествено обиталище на този целеустремен и амбициозен знак. Под негово владение е така наречената зона MC, която се свързва с мястото ни в обществото, кариерните ни постижения, личното ни удовлетворение от онова, което правим и успехите, които преследваме. Негов управител е планетата Сатурн, свързана с кармата, мъдростта, ограниченията и отговорността.

Отговорна е мисията на хората родени с това Слънце в хороскопа си. Кардинални са онези знаци, които създават, строят и полагат основите на всичко в живота ни. Козирогът е последния кардинален знак в зодиака и има отговорност да разпознава най-правилните идеи създадени от подвижните знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби), да организира работния процес с помощта на пасивните знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей), а той да контролира, организира и управлява целия процес бавно и методично до окончателния му завършек и успех. Различава се от останалите кардинални знаци (Овен, Рак и Везни) със своето търпение, умение да борави с приоритети, организаторски способности и отличен стратегически подход. Той за разлика от Овена не бърза. За разлика от Рака не приема лично дребните си неуспехи и не губи време в преживяване на случващото се. Не се колебае и не се съобразява твърде много с околните както го правят милите Везни. Харесва ми да наблюдавам действията на Козирога. Почти всички представители на знака, които познавам, изглеждат спокойни и добре координирани хора. Показват зрялост в решенията, умеят да степенуват задачите си и отлично управляват задълженията си. Избрали са да носят отговорността за своите решения и мисли, като ги интегрират в развитие и благосъстоянието на цялата Вселена. Те са главните архитекти на живота, създаващи на другите уют, спокойствие, подкрепа и сигурност.  Тяхната мисия е да бъдат опора на живота, стожери на отдадеността, създатели на новото и мотив на продължението. Силни, можещи и знаещи, владеят настоящето, разполагат с миналото и градят бъдещето.

Тяхната любов е силна и дълбока. Обичат истински и могат да бъдат прекрасни родители и партньори, но моите наблюдения показват, че рядко показват чувствата си наяве. Загрижени и натоварени с куп задължения, често забравят дребните жестове и споделено време. Съветвам ги да избират повече лекотата, любовта, свободата и безгрижието. Полезно е!

Подкрепа на Слънцето ще предостави бунтаря Уран в първите пет дни от новата година. Това ще ни донесе свежи идеи и желания. Съхранявайте новите си хрумвания и ги дръжте близо до сърцето. Не бързайте и не очаквайте резултати. Времето до 18-и януари е подходящо за плануване, разпределяне и организиране. След тази дата можете да стартирате нови начинания и проекти.  

Периодът е прекрасен и гостоприемен за всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те ще чувстват лекота и ще се радват на спокойствие.

Напрегнат и труден период ще бъде за всички Овни, Раци и Везни. Желателно е да използват времето за рутинни занимания и почивка.

Водолеите и Стрелците ги чака хармонично и щастливо време.

На Лъвовете се дава време да степенуват задачите си и да довършат стари дела.

Близнаците ще се борят с тревоги и притеснения. Съветвам ги да отложат важни дела и да се насладят на празнична атмосфера, добри приятели и топли срещи.

Бъдете живи и здрави!

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *