СТАТИИ

ПЛУТОН ИЗЛИЗА ОТ РЕТРОГРАДНА ФАЗА

В първите часове на 9-и октомври, Плутон напуска ретроградните окови и се отправя на пътуване по пътя си в знак Козирог.

Припомням, че обратното му движение започна на 30-и април и се случи между 28 и 26 градуса в знака.

Плутон е най-бавната планета в Слънчевата система. Нейното движение протича между 16 и 21 години в знак. В Старогръцката митология се изобразява от Хадес, владетел на подземното царство. В Астрологията, планетата управлява знак Скорпион, който сам по себе си се свързва със силата на сътворението, прераждането, трансформацията, парите на другите и секса, като преживяване и свързване.

Обратната разходка на тази бавна, но категорична планета всяка година е около 5 месеца и ни замисля върху жизнено важни въпроси. Това се случва в обществен и личен план. Енергията на Плутон се свързва с двете най-важни точки на съществуването ни – раждането и смъртта. Само той има способността да слага край на всичко, което е време да си отиде. Неговите действия са кардинални, последователни и решителни. Той никога не бърза и бавно и внимателно ни подготвя към промяната, която е наумил да ни се случи. Отнема години да моделира на ново, онова което е решил, но никога не се отказва. Ще бъде по-лесно да му се доверите и да му бедете приятели. Възможно е! Той ще е мил, търпелив и съобразителен с вас и единствено ще очаква приемане. Времето на ретроградното му движение е неговия подарък от време за да обмислите всичко това и да допуснете с разум в сърцето си, онова което е време да промените. Мислете за началото, разсъждавайте върху края. Къде отивате? С кого пътувате? Доволни ли сте? Щастливи ли сте? Какво да започна? С какво да се разделя? Пишете своите отговори и му помагайте заедно да вървите към своето по -добро аз и по-успешно бъдеще.

Следва директно движение на планетата, което очаква вашите по-чисти глави, по-ясни мисли и по-категорични решения. Плутон, ще ви хване за ръка и ще бъде с вас във всичко, през което преминавате. Той знае пътя и ще ви предложи вълнуващо преживяване. От вас единствено иска нагласа, вяра, надежда, адаптиране, приспособяване и доверие. Не може да промените решенията му. Имате екскурзия, на която не може да не отидете. Облечете се удобно, вземете най-необходимото, не забравяйте телефона и доброто си настроение. Компанията на Плутон ще ви предложи незабравими спомени, променящи ви напълно и дълбоко. Накрая ща имате фантастични снимки, трогателни спомени, поуки, равносметки и мигове, които са ви променили завинаги.

Бъдете готови да се разделите с онова, което е дошло време да си тръгне от вас. Не се страхувайте да пускате хора, с които имате навик да общувате. Ретроградната буря на Плутон не може да изкорени, това което е истинско и полезно за нас. Всичко останало си е тръгнало и е освободило място на нещо ново, красиво и необходимо.

Между 3 и 15 октомври, Плутон е стационарен. В този период е възможно да изпитвате неудовлетворение, липса на възможности, застой и тежест. Не се тревожете излишно и приемете всеки нов ден, като възможност да избирате щастието. В политически план не очаквайте решения и яснота.

До 30-и януари 2023 г., Плутон ще се движи по пътя, по който вече е минавал преди ретроградното си движение. Познато му е, знае какво да очаква и на какво да разчита. Приемете времето като шанс да завършите започнатото и свикнете с новото в живота си.

Трудно в последните две години е за всички родени в трета декада Телци, Деви и Козирози. При тях се очакват сериозни събития, които ще им донесат развитие и напредък. Бъдете оптимисти и променяйте онова, което смятате за необходимо.

Сложно от много време е и за родените в трета декада Овни, Раци и Везни. За тях, планетата също е подготвила повече яснота и решение на дълго застинали във времето въпроси.

Бъдете здрави!

С обич,

Астролог, Венета Матева

2 Коментари

  • Margarita Gushlekova

    Благодаря ви за милите думи много ме вдъхновиха и вече се чувствам готова да направя това пътешествие заедно с Плутон.Всичко ненужно почти го оставих за да направя място на новото което ми предстои да изживея и видя,мисля че ще бъде забавно.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *