СТАТИИ

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ ВЪВ ВЕЗНИ И ДЕВА

На 9-и септември, Меркурий забавя ход и на следващия ден навлиза в ретроградна фаза, която ще е продължи до 2-и октомври. Събитието ще протече между осмия градус в знак Везни и двадесет и четвъртия в знак Дева.

Това е третият от началото на годината период, този любопитен младеж палаво ще се върне назад и с интерес за да разбута плановете ни, да размести срещите ни и да зададе нови въпроси на дневен ред.

Между 9-и и 24-и септември, Меркурий ще вдига прах в първите осем градуса на знак Везни. Това е възможно да обърка срещите и плановете ни. Не се опитвайте в този период да търсите разбирателство в нови бизнес и лични отношения. Вашите очаквания някак ще се разминават с онова, което получавате. Не се опитвайте да угодите, защото хората за които се стараете трудно ще оценяват онова, което правите за тях. Ако се налагат неотложни срещи ги правете открито и с конкретни причини. Ако създавате история на отношенията си, оставайте мислите и намеренията си в уважителни мейли и  контактни форми. Избягвайте встъпване в нови договорни отношения или ако това се налага, внимателно изчитайте документите, които подписвате. Давайте си повече време да обмисляте и обсъждате решенията си. Времето е подходящо да ревизирате и търсите подобрение на всички съществуващи бизнес и лични отношения. Прозвънете старите си клиенти и им напомнете за себе си. Анализирайте старите си договорни отношения и вижте дали някоя клауза не може да работи по-добре за вас. Прозвънете обяви за работа по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка. Ако търсите служители, разгледайте отново кандидатури, които имате и на които не сте обърнали внимание.

Този период ще бъде най-ползотворен или хаотичен за родените в първа декада Близнаци, Везни и Водолеи. Тях съветвам да приемат всеки провал за мъдър отговор на Вселената и нова възможност в бъдеще.

Между 24-и септември и 3-и октомври, Меркурий ще се вихри в последните шест градуса в знак Дева. След като предходните седмица обърка плановете ни, сега ще е време да сложим нов ред в хаоса. Девата е знак, свързан с реда, отговорността и рутината. Ретроградната разходка на младежа от една страна ще ни накара да се замислим, върху всичко с което удобно сме свикнали. От друга страна ще ни даде яснота, желание и идея как да организираме по нов начин ангажиментите си. Дните са подходящи за почистване на дома и работното място. Бързо и лесно в тези дни ще се случва ремонта ви. Помислете как е организирано времето ви. Вижте какво можете да правите по-добре и от какво може да се лишите. Напуснете навиците си и вижте отстрани ежедневието си. Изрежете всичко ненужно и оставете в живота си полезни и ефективни занимания.

Периодът ще е най-ефективен или объркващ за родените в трета декада Телци, Деви и Козирози. На тях се дава време за нови правила и приоритети за живот.

През целият период на ретрограден Меркурий, избягвайте подписване на нови договорни отношения. Избягвайте да правите резервации, но ако се налагат бъдете внимателни в изборите си. Не купувайте нови автомобили и избягвайте ремонтите им. Не купувайте техника и скъпи стоки. Не правете медицински и козметични интервенции. Възможни са объркване и разминаване с очакванията ви. При пътувания, бедете внимателни с документите си и не се разсейвайте. Проявете търпение към делата си и приемайте всички отговори, като най-добрите за вас.    

Желая на всички уютен, здрав и градивен период.

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *