СТАТИИ

АСТРОЛОГИЧЕН ПРЕГЛЕД НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

Обичайно пъстър, разнообразен и дружелюбен настъпва месец септември. Прокарва пръсти през косата ти, погалва те нежно и ти прошепва в ухото, че е време за повече отговорности и ангажименти. И така да бъде. Нека намираме в делата си смисъл и в живота си радост.

Небето през септември ще остави в ретроградно движение планетите Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Към тях ще добави и обратното движение на Меркурий и мъдро ще ни наблюдава от високо, с ясното послание да бъдем търпеливи и по-малко изискващи от себе си и другите.  

Говорейки за сили, енергия, лично удовлетворение и надежда ще погледнем към Слънцето.

До 22-и септември, Слънцето ще носи надежда и повече успех за родените във втора и трета декада Телци, Деви и Козирози. Няма да подмине със своите подаръци и родените във втора и трета декада Раци и Скорпиони. Всички те ще се радват на повече подкрепа в плановете, добро настроение и лично удовлетворение. Повече почивка без излишно натоварване трябва да си позволят родените във втора и трета декада Близнаци, Стрелци и Риби. За тях ще бъде разумно да извършват рутинните си задължения и да избягват нови начинания.

След 22-и септември, Слънцето ще носи лекота, късмет и добро настроение на родените в първа декада Близнаци, Везни и Водолеи. Те могат да очакват спокойствие и хармония в делата. Отдадени на почивка и рутина трябва да бъдат родените в първа декада Овни, Раци и Козирози. Те трябва да използват периода за да довършат започнатите дела и да обърнат внимание на себе си.

Говорейки за комуникация, движение, информация, разбирателство, срещи и дела ще се обърнем да видим какво ни предлага Меркурий.

До 9-и септември, Меркурий пътува в първите градуси на знак Везни. Това ще донесе новини и раздвижване в делата на родените в първа декада Близнаци, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. Те трябва да използват тези дни за да свършат голяма част от задачите си. До тогава имат шанс да напреднат в професионални дела и да започнат успешни отношения в бизнес и личен план. Ако имате идеи и планове, се опитайте да ги стартирате в този период. Неспокойни и объркани могат да се чувстват родените в първа декада Овни, Раци и Козирози. Меркурий в този период ще внася объркване в плановете им. Необходимо е да помислят за нови концепции и идеи за справяне с трудностите.  

От 9-и септември до края на месеца, Меркурий навлиза в ретроградна фаза в знак Везни и Дева. Това ще внесе трудности, липса на възможности и хаос в делата на родените в първа декада Близнаци, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи и родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Скорпиони и Козирози. Тях съветвам да довършат, поправят, анализират и потърсят нова гледна точка на започнатите дела.

В този период по-търпеливи и внимателни в преговорите си, трябва да бъдат родените първа декада Овни, Раци и Козирози и родените в трета декада Близнаци, Деви, Стрелци и Риби. Ако нещо е спешно и трябва да бъде решено в този месец, бъдете отстъпчиви в разговорите си. Възможно е да усещате неразбиране и липса на подкрепа. Помислете за нови пътища, варианти и възможности. Наблюдавайте и правете собствените си изводи градивно и мъдро. Понякога трябва нещо да не се случи и това е само за наше добро. Използвайте времето за довършване на стари дела и преподреждане в личен и професионален план.

В търсене на любов, разбирателство, хармония, финансови възможности и успехи в личен и професионален план нека се обърнем към даровете на Венера.

До 5-и септември, принцесата на зодиака ще пътува през царството на знак Лъв. Това ще донесе мир, спокойствие, любов и успех в бизнес план на родените в последните 5 дни на знаците Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. В тези дни неразбиране и трудности ще срещат родените в последните 5 дни на знаците Телец, Скорпион и Водолей.

Между 5 и 29 септември, Венера ще носи любов, разбирателство и хармония на всички Телци, Раци, Деви, Скорпиони и Козирози. Споделете времето си с любимите си хора. Бъдете откровени и търсете подкрепа в делата си. Разногласия в отношенията могат да очакват всички Близнаци, Стрелци и Риби. Те трябва да бъдат търпеливи към околните и упорити в преследване на мечтите си.

След 29-и септември, щастие ще има за родените в първите 5 дни на знаците Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Те ще посрещнат новия месец с нови възможности и предложения от Вселената. 

Ако търсим енергия, заряд, бързо развитие и мотивация трябва да погледнем към Марс.

Неговият избор за престой през целия месец ще бъде в дома на знак Близнаци. Въпреки объркването, което ще внесе ретроградния Меркурий, Марс ще ни дава своята подкрепа да търсим отговори, да се развиваме, да споделяме, да изслушваме и да мислим активно и комбинативно. Каквото и да ни се случва ще имаме волята да продължаваме, да ставаме и да търсим изход. С надежда и вяра в нас самите и другите, какво по-хубаво от това.

Огнения младеж ще радва родените във втора и трета декада Овни, Близнаци, Лъвове, Везни и Водолеи. Те ще се радват на  вихрушка от информация, заряд, амбиция, желание, страст и развитие. Родените във втора и трета декада Дева, Козирог и Риби, могат да очакват забавяне в плановете и липса на удовлетворение. Тях съветвам за повече почивка, любими занимания и срещи с позитивни хора.

На 10-и септември ще се случи пълнолунието в знак Риби, на 17 градуса в знака. Тази фаза на луната ще ни кара да обмислим отношението си по темите свързани с оста Дева-Риби. Това са темите свързани с емоционалния ни свят, интуиция, вярвания и реалните практични теми на Девата.

На 26-и септември ще се случи тържественото новолуние, на 2 градуса в знак Везни. Събитието винаги е щедро, защото ни дава възможност да желаем истински и с подкрепата на звездите да сбъдваме мечтите си. Това са темите свързани с партньорството, работата с която е хубаво да се занимаваме, приятелството, дипломацията, брака, разбирателството, хармонията и чувството ни за справедливост.

Желая на всички здрав и хармоничен месец.

С обич

Астролог Венета Матева

Един коментар

  • Анатоли Йорданов

    Здравейте!Изключително ми е приятно да чета астрологичната прогноза от вас. Интереса ми по астрология е голям. Всичко добро

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *