СТАТИИ

ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

На 12-и август, в 4:35 часа, ще настъпи Пълнолуние на 19 градуса в знак Водолей.

Слънцето и Луната застават в точна опозиция и започват своя градивен разговор. Време е за истини, откровения и нови решения. Този диалог винаги протича по един дълбок и трансформиращ разговор и в самите нас, защото „каквото е горе, такова е и долу“. Предстои да застанем открито пред темите на знаците и да се чуем, да се огледаме и да извадим ненужното от раничката на гърба си. Тежи ли ни? Имаме ли нужда от нея? Това ли е онова, което искаме? Вървим ли в правилната посока? Имаме ли компания? Какво търсим? Какво ни радва?  

Тези въпроси сега ще търсят отговори по оста Лъв – Водолей. Лъвът се свързва с егото, доказването, любовната авантюра, драмата, децата, фокуса върху „Аза“, забавленията, удоволствията и играта. Водолеят от своя страна в голяма степен се опира на споменатите теми, но неговата роля е да пренасочи прожекторите от мен към нас. Постановката да има освен актьори и публика. Представлението да излезе от малкия салон и да събира овации на голяма и открита сцена. Да покани медии и гости и накрая всички заедно да бъдат щастливи и удовлетворени от споделеното време заедно.

Енергията на това Пълнолуние е сложна и тежка. Луната е в компанията на Сатурн. Това ще ни носи желание за промяна и в същото време страх от това. Ще усещаме, че е дошло време за нова и градивна крачка напред и нагоре, но ще ни липсва нов план и стратегия за развитие. Слънцето, среща неразбиране от Сатурн и това е възможно да предизвиква несигурност и съмнение как това, което толкова много искаме ще бъде прието от околните. Планетата на промените Уран ще бъде в конфликт с двете небесни тела. Това неразбирателство между планетите ще ни обърква и обезкуражава. Оставете времето да подреди мислите ви и съхранете вярата в себе си. Имайте надежда и се освободете от всичко излишно.

Пълнолунието е свързано с баланса вътре в нас и от там в природата, вселената и заобикалящия ни свят. Време е да го направим сега! Всичко започва с мисълта, разбирането, осъзнаването и действие във времето, без бързане, съмнение и критикуване. Топло и с обич към вас самите, осъзнавайте и избирайте да променяте, онова което усещате за необходимо. Знайте, че няма по-важно нещо от собственото ви здраве и щастие. Ако ги имате ще имате възможността да давате на любимите си хора и приятели много повече отколкото предоставяте сега. Сега е момента да си помислите къде разпилявате сили, енергия и часове в излишна работа, ненужни разговори по телефона, скучни срещи и празни разговори. На кого отделяте време и внимание?

Време е да премерите гордостта и егото си, като се опитате да ги превърнете в достойнство и спазване на здравословни граници в съхранението си. Пазете се без да наранявате. Заобикаляйте вътрешното си желание винаги да бъдете прави и подминавайте капаните на егото, което винаги крещи за внимание. Споделяйте идеите, които имате без ревност за тяхната цялост. Спрете да се гледате в огледалото и обърнете поглед към света. Няма нужда да сте перфектни, защото тази дума има собствено измерение във всеки човек и винаги ще има някой, който да има забележки към вас. Това е съвсем нормално и единствено доказва собствената ви уникалност и неповторимост. Дайте шанс на лекотата и играта да влизат по-често в живота ви. Животът е приключение! Изживявайте всеки нов ден с радост и благодарност. Свалете очакванията си към хората и ситуациите. Когато имате какво и на кого да дадете се радвайте, че тук и сега не сте сами. Прегръщайте искрено и оценявайте човека до вас. Бъдете искрени, честни и добри. Чистите мисли привличат като магнит повече добри хора, ясни ситуации, светлина и любов. Имайте ги. Ценете ги. 

Периодът на намаляващата луна е подходящ за пречистване на организма. Диетите в следващите две седмици ще дават добър резултат.

На емоционално ниво Пълнолунието ще се усеща като напрежение, нервност, тревожност и възбудимост. Не действайте прибързано и се опитайте да овладеете напрежението, мислите и емоциите си. Изчистете от душата си всяко безпокойство, защото то не ни носи нищо, освен тъга.

На 12 и 13 август не се препоръчват операции.

Желая от сърце успех на всички!

Астролог,

Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *