СТАТИИ

НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ

На 30-и май, предстои прекрасното Новолуние в знак Близнаци, което ще се случи в 14:30 часа, на 9 градуса в знака.

Новолунието е фаза, при която Луната застава редом до Слънцето. Единни, подкрепящи се и по-силни от всякога двете небесни тела в пълно разбирателство очакват нашите най-силни желания и мечти да бъдат споделени с тях.

Тук на земята, за нас се отварят нови възможности и трансформираща сила, която кара желанията ни свързани със сферите управлявани от знак Близнаци да се сбъднат. Това са темите свързани с начина ни на мислене, самооценка, умение за слушане и говорене, кратки пътувания, общуване, търговия, сръчност и отношенията ни с братя и сестри.

Това е Новолунието, което леко и услужливо ни вдъхва вяра, увереност и креативност. С него далечното става близко и невъзможното възможно. Трябва само да мислим и силно да желаем онова, което искаме. Да търсим начини и варианти за сбъдване, които често са много близо до нас. Споделяйте, изслушвайте, пишете, четете, търсете, отговаряйте и бъдете благодарни на всичко добро, което идва в живота ви. Поради ретроградното движение на Меркурий е възможно да имате разпилени мисли и объркани идеи. Не се безпокойте, а просто отделете повече време да анализирате и подредите мечтите си. Една по една, нежно с обич и вяра.

Желанията до 10 броя се записват на ръка в първите 8 часа след настъпване на новолунието. Можете да заместите думата „Искам“ с други подобни, които повече ги усещате като свои. Например: Желая; Пожелавам си; Моля. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно. В една сфера могат да се пожелаят повече от едно желание. Желанията се записват на лист, тетрадка или тефтер и се съхраняват в дома, далеч от чужди погледи. Изписвайте желанията със сърце и любов. Преживейте ги като изпълнени и осъществени в реалния живот. Ето някои примерни формулировки:

 • Пожелавам си с лекота да възприемам идеите на другите хора…
 • Искам да развия сръчност в областта на…
 • Искам да имам ясни възгледи за…
 • Желая да се науча да общувам с лекота без да се страхувам от това, как ще ме възприемат другите…
 • Желая да използвам такт и любезност в общуването си с другите.
 • Искам с лекота да възприемам гледната точка на другите.
 • Искам да подобря връзката си с …
 • Желая да имам възможност да си позволя често кратки пътувания.
 • Пожелавам си бързо придобиване на нови знания в областта на…
 • Желая спокойно да развивам таланта си като търговец в …
 • Пожелавам си повече увереност и вяра в себе си.

В областта на здравето, Близнаци отговаря за: ръце, китки, рамене, бели дробове, дишане, нервна система.

 • Желая да постигна изцеление в областта на…
 • Моля да намеря подходящ лекар за да се излекувам от…

От Новолунието започва първата фаза от месечния ритъм на Луната, която продължава 7 дни след Новолунието, и е свързана със стихията на земята. При Новолуние нашите биоритми са на най-ниското си ниво. Ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Енергията на Новолунието ще бъде усетена най-много от родените на 30-и май, 30-и септември и 28-и февруари. Те ще бъдат застигнати от нови идеи, вдъхновение и желание за развитие. Съхранявайте хрумванията си и ги развивайте след 3-и юни.

Успех на всички!

Бъдете здрави и успешни!

Астролог, Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.