СТАТИИ

КРАЙ НА РЕТРОГРАДНИЯ ПЛУТОН

В най-късните часове на 6-ти октомври, планетата Плутон излиза от ретроградната си фаза в знак Козирог.

Припомням ви, че Плутон стана ретрограден на 28-ми април, между градусите 26 и 24, в знак Козирог, но сега с леки стъпки и много чудене ще тръгне по своя път. 

В Старогръцката митология Плутон се изобразява от Хадес, който управлява подземното царство, нашите тайни и скрити страни. В Астрологията, Плутон управлява знак Скорпион, който сам по себе си се свързва със силата на сътворението, прераждането, трансформацията, чуждите пари и секса – на по-дълбоко ниво от това на знак Телец.

Ретроградното движение на една планета се изразява в нейното движение в посока, обратна на посоката на другото движение. Когато тя става ретроградна наслоява енергията, която носи и кара хората да работят повече за овладяването и. Плутон не е лична планета, но въпреки това влияе на личността по един по-дълбок, не пряк и видим начин. Тя е най-бавно движещата се планета и нейното преминаване през всеки знак трае около 21 години. Човешкият живот не позволява планетата да премине през повече от 4 знака, но там където преминава носи пълна промяна и трансформация. Мисля, че не е случаен избора на място в личната ни карта, където планетата да премине през живота ни. Сякаш някой предварително е определил какво да изкореним и върху какво да отделим най-голямо внимание.

Преминавайки транзитно тя бавно и сигурно разрушава и без никаква милост ни кара да приемаме новите обстоятелства. През последните 5 месеца в периода на ретроградност, тя ни срещна с голата, чистата и може би болезнена истина. Няма начин! Това е пътя и така трябва да бъде. Бяхме изправени пред неочаквани обрати, видими трудности и абсурдни ситуации. Трябва да си признаем, че сега обръщайки се назад можем с лекота да кажем, че цялото приключение си е струвало.

Сега когато Плутон тръгва директен, изисква от нас чисти глави, ясни мисли и конкретни планове. Изтупайте праха от раменете си, почистете последно всяко ъгълче в съзнанието си и с усмивка посрещайте всеки нов ден.

Плутон ни разделя с това, което трябва да си тръгне от нас. Не се страхувайте да пускате хора, с които имате навик да общувате. Ретроградната буря на Плутон не може да изкорени, това което е истинско и полезно за нас. Всичко останало си е тръгнало и е освободило място на нещо ново, красиво и необходимо.

Най-удовлетворени от движението на Плутон ще бъдат родените в трета декада Козирози, Деви и Телци и тези с асцендент Козирог и Рак. Те могат да очакват раздвижване и успехи в професионален план.

Бъдете здрави!

С обич,

Астролог, Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.