СТАТИИ

ТРАНЗИТНА ВЕНЕРА В ЗНАК РАК

В последните часове на 2-ри юни, планетата на любовта и хармонията с желание и нетърпение ще навлезе в дома на знак Рак, като остане в неговите покои до 28-ми юни.

Венера е една от личните и бързи планети. Тя обикаля астрологичното колело за 250 дни, пребивава в знак по един месец и изминава по 1 градус на ден. Тя представлява любовта, привличането, красотата, изкуството, радостта и хармонията. Управлява два знака – Везни и Телец, които и позволяват да се чувства прекрасно два пъти в годината. Бързото и преминаване през зодиака я променя често и я кара като истинска дама да бъде адаптивна, съобразителна и горда. До сега в знак Близнаци, тя беше будна, любопитна, комуникативна и търсеща компания. Сега, навлизайки в знак Рак, тя ще промени своите интереси и естествено отегчена ще каже:

– Ох, как ми омръзнахте всички вие. Имам нужда от повече тишина и спокойствие. Искам вече да се оттегля в дома си. Трябва да обмисля всичко чуто и видяно през последния месец и истински имам нужда да заредя силите си в една домашна и уютна среда. 

Така Венера в следващия месец, ще предпочита да бъде сама в покоите на Рака.

Знак Рак е владетел на домашния уют и семейното огнище. Той е единствения воден кардинален знак и е свързан с точката IC в хороскопа. Това са нашите корени, дом, семейство и мястото където се прибираме и оттегляме след дългия работен ден.  

Докоснати от Венера, тези сфери засилват своята най-женствена и нежна проява. Чувства се засилена връзка с домашното огнище, родителите и роднините. Предстои месец, в който ще отделяме повече време на себе си и дома ни. Дали ще правите ремонт, ще каните или ще ходите на гости за да се видите с роднини, е ваш избор. Възможно е да проявите желание да напреднете в кулинарното изкуство и така да зарадвате любимите хора. Сега е момента да смените стария тиган или да купите онзи красив сервиз, който не можете да забравите. Всички покупки освен техника в този период са допустими.

Емоционално няма да имате нужда от големи компании и много хора. Ще се чувствате щастливи в къщи, с любими хора в компанията на прясно изпечен сладкиш. Тъй като Рак е най-чувствителния и лесно раним знак, ви предупреждавам да се пазите от излишна ранимост. Прощавайте и бъдете по-толерантни към думите на другите.

В професионален план може да се радвате на повече разбиране, подкрепа и отстъпчивост на партньорите си. В този период рецептата за успех включва мекота, търпение, стратегическо отстъпване, наблюдаване и търсене на нова информация. Заобиколете ситуацията, изчакайте по-добър момент, направете се на приятно разсеяни, спечелете време и действайте. Понякога блага дума, усмивка и добро поведение постигат повече от директни действия, хъс и пряко настъпление.

Между 10-ти и 15-ти юни, Венера формира добър аспект с Уран в Телец, което може да предизвика внезапни чувства, нови очаквания и дори влюбвания. В тези дни очаквайте непредвидени ситуации в личен и професионален план. Сега е момента да получите отговори на дълго чакани въпроси и теми.

Между 19-ти и 23-ти юни, Венера има приятелска среща с Нептун. Тази компания в положителен план може да ни донесе прозорливост, силна интуиция и магнетизъм. В тези дни се пазете от чувството за заблуда и идеализиране на хора и обстоятелства. Не правете заключения преди 24-ти юни. Може взетите решения в тези дни да се окажат неправилни в последствие.  

Между 20-ти и 25-ти юни, Венера ще влезе в напрегнати отношения с планетата Плутон. Това положение ще ни обърка, като внесе затруднения в личен и професионален план. Възможно е да се изправим пред страх от отхвърляне и неразбиране. Времето е подходящо за равносметки и повече наблюдение.

Гостуването на Венера в Рак ще донесе най-много подкрепа в делата и отношенията на родените под знаците – Рак, Риби, Скорпион, Дева и Телец. Те ще получат топлина и късмет в личен и професионален план.

По-труден и противоречив ще е периода за родените под знаците Козирог, Везни и Овен. Тях съветвам да довършат започнатите дела и да отложат важните си ангажименти за следващия месец.

Бъдете живи и здрави!

С обич,

Астролог, Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.