СТАТИИ

ПЪЛНОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ И ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ

На 26-ти май (сряда), в 14:14 часа, ще бъдем свидетели на Пълнолуние в знак Стрелец, съпроводено с Лунно затъмнение, на 5 градуса в знака.

Луната е най-бързо движещото се небесно тяло и нейните фази са изключителни важни за живота ни. Тя е женското начало, нощта, Ин енергията, емоциите, чувствата и това, което подсъзнателно носим дълбоко в душата си.

Това е първото от началото на годината Лунно затъмнение. Самото Пълнолуние носи повишена емоционалност, чувствителност и желание за действие. Усещането може да се сравни със състоянията на прекалена търпеливост, която е време да приключи и да подреди живота ни с един замах. Лунното затъмнение носи допълнителна енергия да внесем ред в делата си и това със сигурност е необходимо и препоръчително, ако се случва без необмислени решения, крайни действия и заключения. Слънцето и Луната се намират в точна опозиция, но и двете небесни тела имат напрегнат аспект с планетата благодетел Юпитер. Тя като съдия ще наблюдава диалога между светилата и мъдро ще почуква по съдийската скамейка при всяко тяхно несправедливо решение. Няма да ни позволи да преувеличаваме, да парадираме с надмощие и да си представяме чудеса след лично взети решения.

В период до три дни след точната фаза на затъмнението не е препоръчително да се взимат важни решения. Особено ако изпитвате съмнения, страх и колебания за действията си. Ако все пак емоционални проблеми, травми и решения търсят своето развитие, точно сега бъдете максимално разумни в изборите си. Моят съвет е да избягвате активност в това време и да изберете успокояващи и релаксиращи занимания, които да ви донесат в нощта на процеса важни сънища, ясни знаци и вдъхновяващи идеи.

Пълнолунието се свърза с процес на освобождаване, ревизия на делата и отношенията, разделяне и сбогуване с хора, навици, чувства и действия. Всеки от нас има определен потенциал и бюджет да приема и дава на другите. В стремежа си да даваме, понякога не преценяваме какво губим. В стремежа си да се грижим за някой, не виждаме, че той няма нужда да получава това от нас. Очакваме необещани неща и се губим в собствените си страхове да бъдем обичани. Не умеем да се пазим или сме прекалено загрижени за себе си. Случва се! Важното е да се променяме, адаптираме и учим от собствените си грешки и постижения. Важно е да благодарим, да се извиняваме и да прощаваме.

Процесът ще засегне оста Стрелец–Близнаци, което ще осмисли темите свързани с личното развитие, обогатяване на възгледите ни и научаване на нови неща. Темите на Близнаци и Стрелец са свързани с личностна промяна, търсене на нови хоризонти, учене, пътуване, братя, сестри, висше образование, философия, духовни възгледи и общуване. Темите които трябва да осмислите и ревизирате са следните:

–        Висшето образование, квалификациите и преквалификациите;

–           Близките и далечни пътувания и отношенията ни с чужденци;

–           Изучаването на чужди езици и култури;

–           Оптимизма, късмета и радостта от живота;

–           Отношенията с братя и сестри.

–           Самооценката ни.

Времето на Пълнолунието и Лунното затъмнение е време за отваряне на голям енергиен поток. Отдайте се на духовни практики, йога, медитация, аромотерапия и развитие на творчески потенциал. Времето след Пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма.

Операции не се препоръчват!

Успех на всички!

Астролог, Венета Матева

5 Коментари

  • Красимира Благоева

    Харесвам публикацията Ви!Намир я за изключително полезна.Мисля че всеки би могъл да намери истината и да я адаптира към своите изживяваниях,случки,планове,кам своите намерения.Благодаря Ви сърдечно!

  • Нели Хубенова

    Много сериозно и в същото време достъпно обяснено. Благодаря!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.