СТАТИИ

СЛЪНЦЕ В ЗНАК ТЕЛЕЦ

В последните минути на 19-ти април Слънцето ще прекрачи прага в знак Телец и ще остане в неговото царство до 20-ти май.

Знак Телец управлява втори дом от астрологичното колело и времето от човешкия живот, в което човек осъзнава какво притежава (от около 1,5 месеца до около 3 годишна възраст). Това е мястото в наталната карта, където се вижда нашия начин за правене на пари, нагласата ни за материални блага и ценностната ни система, за парите и тяхното харчене. Детето се ражда и започва своя жизнен път от Асцендента. В първи дом живее с енергията на асцендента и планетите в първи дом. Те са чисти и изразяват напълно същността на човека. Тук в дома на Телеца, детето разбира какво притежава, кои са близките му хора и кои са неговите играчки.

Влизайки тук Слънцето, осмисля нашите ценности и дава светлина на всички сфери, които управлява знак Телец. Предстои месец, в който е подходящо да направим анализ на онова, което притежаваме в материален и духовен аспект. Знак Телец отговаря за нашата ценността система и онова, което е важно за нас. Какво ценим и как се отнасяме към вещите си и парите, които печелим с труда си. Сега е момента да обмислим и ако е необходимо да ревизираме и поправим отношението си по тези теми. Какво притежаваме в себе си като потенциал? Дали увлечени от темпото на живота не сме пропуснали най-смислените си мечти и планове? Какво притежаваме в материален план? Дали нямаме всичко, за което сме мечтали и продължаваме да преследваме нечии чужди цели и мечти? Какво ни липсва? Дали имаме прекалено малко, за това което би могло да ни направи щастливи и успешни? В този случай бъдете уверени в себе си и използвайте положението на Уран в знак Телец за да потърсите нови и непознати пътеки, които да ви изведат на собствения ви път. Не се отказвайте. Бъдете креативни и се опитайте да пуснете старите си модели на поведение. Възможности има за всеки, който ги търси. Ако харчите много си помислете дали не е подходящо точно сега да спестявате по малко всеки ден. Понякога големите неща се случват бавно и изискват вашето постоянство и упоритост. На 11-ти май предстои новолуние в знак Телец, което ще даде възможност за реализиране на желанията свързани с темите на знака.

Харесвам енергията на знак Телец, защото съдържа в себе си огромна доза уют и топлина. Зодия, Луна, асцендент или други лични планети в знак Телец дават на притежателя им способността да съчетават изискан стил, вкус и усещане за хармония. Това са хората, които разбират от вкусна храна в неповторима атмосфера с дъх на лукс, блясък и комфорт. Започвайки от стил на обличане до начин на подреждане на масата, при тях всичко говори за изтънчен вкус. Това са хората, които отлично знаят как да правят пари и как да се отнасят към тях с уважение. Обичат комфорта, който често граничи с мързелуване и умение да се почива. Точно това е чара на тази зодия, защото в компанията на един телец винаги можеш да намериш онзи остров, на който да се скриеш в търсене на спокойствие, лекота и разбиране. Парче торта и голямо капучино с пухкава бяла пяна в компанията на един телец може да преобърне целия ви ден, като ви зареди със сили и позитивна енергия. Възхищавам се на съчетанието между упоритост и инат на тази зодия. Това са хората, които трудно взимат решение, но взели го един път никога не се връщат назад.

Положителните аспекти на Слънцето с Уран и Плутон ще ни дадат възможност да бъдем упорити в преследване на мечтите си. Да имаме повече късмет в делата си и да бъдем готови да се разделим с навици и стари форми на живот.

Най-привилегировани от новата подредба на планетите ще бъдат представителите на зодия Телец, Козирог и Дева. На прилив на енергия и повече късмет ще се радват хората, родени с Асцендент Телец и Скорпион. Прекрасен период за нов старт в личен и професионален план.

В този период с намалени сили и настроение ще бъдат представителите на знаците – Скорпион, Водолей и Лъв. Съветвам Скорпионите за повече почивка и добро настроение.

Бъдете здрави, щастливи и обичани!

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.