СТАТИИ

ЛУНА В СКОРПИОН

На 3-ти февруари, в 16:15 ч., Луната навлиза в знак Скорпион и ще остане в неговия загадъчен и мистериозен дом до 19:17 ч. на 5-ти февруари.

Предстои да ви разкажа за едно място, където тъмнината се чувства като у дома си. Място, в което влизаш и забравяш за цялото си съществуване. Оставяш в предверието му всички страхове и се отправяш на едно необятно пътуване към себе си, към забравените в душата си моменти на слабост в търсене на цялост и единство. Време е да обгърнем своето вътрешно „Аз“ с любов и грижа. Време е да организираме среща с всичките си колебания и въпроси. Време е да съблечем всичките си дрехи, да преглътнем беззащитността си, да се погледнем в огледалото и да потърсим нови форми на живот. Живот в който страстта, силните емоции, преживявания и отдаденост не се измерват, защото те не могат да бъдат претеглени. Много са! Силни са! Истински са!

Дълбоки, тъмни, прохладни и притегателни са водите на знак Скорпион. Не очаквайте от тях ведрина, свежест и лекота. Бъдете готови да се изправите пред бариерата между трябва и искам.

Луната е без курс на 3-ти февруари, между 8:15 ч. и 16:14 ч. и на 5-ти февруари между 8:26 ч. и 19:16 ч. Избягвайте провеждането на важни срещи, в които търсите решение и яснота. В този период не започвайте нови дела, защото е вероятно те да нямат търсеното развитие. Времето е подходящо да съобщите новина, която искате да бъде приета леко и без последствия. 

В професионален план времето ще е подходящо да анализирате създалите се ситуации. В тези дни са изострени: интуицията, умението за манипулация и желанието за контрол. Напрегнатите аспекти на Луната с компанията на: Юпитер, Сатурн, Венера, Слънце и ретрограден Меркурий (всички те в знак Водолей), ще изисква повече от всякога търпение, притихване, оттегляне от важни срещи и преговори, избягване на конфликти и подписване на важни документи.  

Дните са подходящи за преговаряне на условия по съществуващи договори (кредитни, застрахователни и др.). Положителния аспект с Нептун ще ни даде засилена чувствителност и интуиция, както и склонност за идеализиране. При встъпване във важни преговори разчитайте на усета си, шестото си чувство и трезва преценка. Не бързайте с взимането на крайни решения, не слагайте етикети и не приемате лично случващото се.

В личен план очаквайте драма, страст и трансформация на чувствата в каквато посока изберете вие. Ниската чистота на знак Скорпион е обида, гняв, нетърпение, фантазии и затваряне. Във високите етажи на знака се намират безусловната любов, отдаването, разбирането и превръщането на пепелта във Феникс. Дните са подходящи за любов, споделяне и превръщането на отношенията в по-истински, чисти, неподправени и открити. Подходящо е да разкриете още един пласт от себе си, да отстъпите крачка назад и да се оставите в прегръдките на вятъра. Просто се доверете! Изключете контрола и оставете на луната да оцвети несъвършенствата ви.

Най-позната в тези дни ще е енергията за водните знаци: Скорпион, Рак и Риби. Те могат да се впуснат в нови предизвикателства и да грабнат нови възможности.

Подкрепа в делата могат да очакват Козирозите и Девите.

Повече трудности ще имат представителите на знаците Телец, Лъв и Водолей. Те трябва да бъдат по-търпеливи, последователни и упорити.

Дните са подходящи за лечение на хранопровод, гърло и шия.

В тези дни съветвам да не се започва лечение на хормоналната система, органи в малък таз и отделителни органи.

Желая ви пъстри и хармонични дни!

Астролог,

Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.