СТАТИИ

ПЪЛНОЛУНИЕ В ЛЪВ

На 28-ми януари, в 21:15 часа, на 9 градуса, ще настъпи първото от началото на годината Пълнолуние в знак Лъв.

Пълнолунието е лунна фаза, в която Земята се намира между Слънцето и Луната. Този път Луната и Слънцето стоят едно срещу друго и имат силата да ни карат да търсим решения на проблемите си с цената на личен избор. Обичам Пълнолунието, защото то ни кара да спрем, ако трябва рязко, ако трябва неочаквано, ако трябва неразумно, но супер необходимо. Всеки ден управляваме автомобила на собствения си живот, знаем маршрута и обичайния трафик, знаем вълната от зелена светлина на светофарите, дори вече познаваме съседните коли, с които всеки ден се засичаме.

Гениално, нали!

Замислете се!

Кому е нужна тази подреденост и този идеал за ред граничещ със скука. Защо рамкирани в така наречената „зона на комфорт“ губим ценни мигове от живота си. Дали така задвижени от сутрешната аларма на телефона си не тръгваме по грешния път, дали този път може да е по-красив, бърз и лек за нашето пътуване. Дали се движим в правилния автомобил и дали пътника до нас е този, от който имаме нужда. Не се плашете от въпросите си, те говорят за личния ни стремеж за развитие, промяна и усъвършенстване.

Периодите на Пълнолуние носят тенденция и вътрешен подтик за освобождаване от ненужни дела, хора и ситуации. Пълнолунието ни учи да се разделяме с това което ни тежи, това което ни тегли назад или това, което ни кара да стоим на едно място.

Процесът ще засегне оста Лъв–Водолей и ще осмисли темите свързани с децата, любовта, личната ни изява, външния ни вид и личното ни развитие от една страна, стремежа ни към иновациите и приятелите от друга.

От една страна Луната в знак Лъв заявява с какво разполагаме като основни знания и дейности и от друга страна Слънцето в знак Водолей ни кара да мислим как да ги развием и как да се усъвършенстваме. Всички разполагаме с 24 часово денонощие и само ние можем да изберем съдържанието на това време. Сега е момента да си помислите къде разпилявате сили, енергия и часове в излишна работа, ненужни разговори по телефона, скучни срещи и празни разговори. На кого отделяме време и внимание? Дали по навик не споделяме късчета от живота си с хора, които не го заслужават? Бъдете смели и съкратете максимално напразното изразходване на ресурсите, с които разполагате. Освободете се! Ще постигнете лекота и спокойствие, удовлетворение и вътрешен мир, а това ще ви накара да бъдете щастливи.

Това Пълнолуние ще бъде най-силно усетено от родените в първа и втора декада Водолеи, Лъвове, Скорпиони и Телци, хората с асцендент Лъв или Водолей и тези с лични планети в знаците. При тях се очаква най-голяма смелост, желание за промяна и събития.

Времето на Пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. По време на намаляващата луна тялото „обича“ да отдава, а не да задържа, затова можем да бъдем по-разточителни в удовлетворяване на кулинарните си желания, без да прекаляваме, разбира се. Особено благоприятни са аеробните спортове и тези на открито.

Операции не се препоръчват! Усвояването на лекарства е много по-ефективно!

Успех на всички!

С обич

Астролог, Венета Матева

4 Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.