СТАТИИ

ТРАНЗИТЕН МАРС В ТЕЛЕЦ

В първите секунди на 7-ми януари, някак нетърпелив и очакващ нови приключения, огнения младеж Марс започва своето гостуване в уютния знак Телец, което ще продължи до 4-ти март.

Марс е планетата, която ни дава енергия, заряд и желание за живот. Тя е тази, която ни впуска в преживявания, тази която ни кара да ставаме сутрин и тази, която ни кара да се борим. Тя е страст, успех и победа. Марс е действие във всеки един смисъл. Действие което ни кара да бъдем можещи, знаещи и успешни. Чрез него реализираме планове, справяме се с трудностите и предизвикателствата в живота си и не на последно място чрез него се съхраняваме и оцеляваме.

Припомням, че през последните повече от шест месеца, Марс поради ретроградна фаза се наложи да удължи гостуването си в собствения дом на знак Овен. Не беше лесно! Марс се чувстваше силен и подкрепен във всяко едно начинание, защото в знак Овен всичко ме у позволено. Накара ни да бързаме, изискваме и търсим висока оценка на всяка цена. Направи ни малко по-несъобразителни и защитаващи собственото си его. В ретроградния период между 10-ти септември и 14-ти ноември ни донесе разочарования, провалени планове и равносметка. Следваха нови цели, подредба и планове. Сега енергията навлиза в нов етап, който въпреки предизвикателствата ще ни донесе нови възможности и хоризонти.

Много ми се иска, както обикновено да кажа, че в знак Телец го очаква типично за дома спокойствие и комфорт, но този път процеса ще се забави поради изненадите, които го очакват там.

До 22-ри януари, Марс ще бъде в компанията на непредвидимия Уран и в напрегнати отношения с двойката Сатурн и Юпитер в знак Водолей. Тази комбинация ще изложи на риск отношения, дела и нови проекти. Избягвайте рискови занимания, претоварване, взимане на крайни решения, необмислени действия и неналожителни пътувания. Риска от инциденти е завишен и за това е желателно да се отдадете на рутинни занимания и довършване на започнатите дела. Опитайте се да бъдете последователни в решенията си, като уважавате другата гледна точка, позиция и мнение.

До края на януари, Марс ще продължи напрегнатите си отношения само с планетата на късмета Юпитер. Това ще продължи тенденцията за чувство на безсилие и желание за бързо отказване пред трудностите. Времето е благоприятно за търсене на нови перспективи, анализ на проектите по които работите и откриване на нови възможности.

В периода между 15-ти февруари и 4-ти март, Марс ще е подкрепен в делата си от Плутон. Това приятелско рамо ще ни даде силна воля, мотивация и желание да стигнем докрай. До 22-ри февруари Меркурий е ретрограден и в тази връзка избягвайте стартиране на нови занимания и подписване на нови договорни отношения, но този период ще е изключително благоприятен за довършване на дела, за които до момента не са ви стигали силите и желанието. По същото време Нептун ще изпраща знаци, усещания, сънища и емоции, които да внесат цвят в ежедневните ни занимания. В личен план времето ще е подходящо за споделяне, разбиране и търсене на решения в трудните ситуации и създадените пукнатини.

Желая Ви спокоен Марс в Телец, топлина и лекота във всичко!

С обич,

Астролог Венета Матева

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.